Senasta inlägg:
main:Tippar Splitt, Tyresö, Engelholmsgymnasterna, M...
main:Vilka tror ni hamnar i toppen i år?...
main:man får ju också tänka på att i rikstvåan får m...
Antal inlägg: 61833
 Start

 Gästbok

 
Gästbok för: main
 1    2    3    4    5    6    7    8    9    10    11    12    13    14    15    16    17    18    19    20   

Sida 20
2016-01-04 17:55:58 av Träningsupplägg från 
Hej, undrar hur ni lägger upp era träningar. Kör ni flera grenar under amma träning och samma övningar hela träningen eller kör ni flera redskap och/eller olika övningar?
2016-01-03 00:36:30 av Fysträning från 
Tänkte kolla med er alla hur ni lägger upp fyrträningen under året, vad för typ av övningar gör ni under vilken del utav året. Svårt att veta hur man ska lägga upp den typen av träningen ban att ha lärt sig om det
2016-01-02 13:35:43 av om "flyttande gymnaster" från 
Det här är en intressant men svår diskussion.
Självklart är nog alla överens om att det inte är juste om en förening aktivt försöker "sno" gymnaster från andra föreningar. Men är det verkligen fallet? Är det inte snarare så att duktiga gymnaster från "mindre föreningar" själva söker sig till större föreningar om deras egen inte kan få ihop ett helt lag på sin egen nivå?
Att man byter förening för att få chansen att tävla på en högre tävlingsnivå är väll inte så konstigt även om det kan ställa till det mycket för moderföreningen?
Sen tror jag även att det är lite av ett "storstadsproblem". Det finns många föreningar inom ett så pass litet område att möjligheten att byta till en "bättre" förening finns (och det finns kollektivtrafik så även yngre gymnaster kan ta sig själva till träningen även om den är längre bort). Man har heller inte problemet att "alla" flyttar för att studera vidare när man gått ut gymnasiet vilket innebär att det finns fler äldre gymnaster som har möjlighet att ta sig längre sträckor.
Vi bor i en mindre stad med ytterligare en förening (på samma nivå som oss) i grannstaden men sedan ca 1,5 timme till någon förening på högre nivå. Vi har aldrig haft några som bytt förening även om vi uppmuntrat några av våra duktigaste gymnaster att kolla om de kunde få träna med den "bättre" föreningen någon gång i bland för att få chansen att lära sig mer. Avstånden är helt enkelt för stora.
Dock kommer vi att få grop om något år och då skulle jag inte bli förvånad om några från grannstaden vill byta till oss. Vad vi ska svara då vet jag inte, känns som det blir fel vilket som. Man vill inte förstöra för deras verksamhet samtidigt som det känns fel att neka intresserade gymnaster chansen att få bättre träningsmöjligheter......
2015-12-30 02:53:13 av Anna Nyman från 
Personlig utveckling eller inte - somliga föreningar kanske inte satsar lika mycket som gymnasterna. Att gymnasterna i Stockholm går till föreningar i kranskommunerna är kanske inte så konstigt. Det är stor skillnad på möjligheterna att träna så mycket som behövs för "personlig utveckling". Att avancera från RM/RC till SMstegen är en utmaning för många men skitsvårt om man bara har en träning i veckan i en specialhall. Det går inte att träna in svårare varv i en skolgymnastiksal men airfloor och vanlig tjockmatta.
2015-12-29 19:25:10 av föreningssatsningar från 
Diskussionen huruvida det är mest ok med föreningssamarbeten eller att gymnaster lämnar sina klubbar för andra är en viktig diskussion. När gymnaster lämnar en förening för en annan så kan det ju vara av flera olika skäl men är det den personliga utvecklingen det handlar om så är det min personliga åsikt att det bara är ok när det handlar om enstaka gymnaster som går över. Allt annat är att lämna sin moderförening i sticket och att en förening som tex Vikingarna satt det i system att rekrytera "grupper" av gymnaster från andra föreningar borde vara något som gymnastikförbundet skulle behöva undersöka närmre. Föreningen och dess ledare har under många år lagt ner mycket energi och resurser på att få fram så många bra gymnaster som möjligt. När de bästa från alla områdets föreningar samlas i en är det naturligtvis omöjligt för en ensam förening att ha ett lag med samma slagkraft och gymnaster som söker "egen personlig utveckling" byter de också helt utan att tänka på vad det innebär för sin moderförening. Ju fler som lämnar samtidigt ju värre blir det. Det är inte bara om man har lag att tävla med som spelar roll, det är hela föreningsstrukturen som rubbas med allt från att de yngre ska ha några att se upp till inom sin förening och kanske allra främst återväxten på (i föreningsandan fostrade) ledare som en förening förlorar när deras äldre gymnaster lämnar. När föreningar samarbetar går inget av detta förlorat utan de bästa gymnasterna får tävla på samma förutsättningar som om de gått över till den förening med för tillfället bäst gymnaster men med fördelen för föreningen att de behåller sin gymnaster.
2015-12-26 18:17:56 av Hej, från 
Det viktigaste är trots allt att Sverige fortsätter få fram gymnaster och tränare på den allra högsta nivån på dam, herr och mix sidan så att vi kan fortsätta utmana på NM och EM.
Enstaka gymnaster som går till föreningar kommer alltid finnas och det är ju en en personlig utveckling gymnasterna är ute efter och det är ju bara bra. Samarbeten mellan föreningar funkar ju också delvis men efter att ha läst här så tycker inte jag man kan räkna in Teamgym HBG till den katogorin eftersom det är en fast trupp som alla tränar ihop hela tiden, då faller dom ju in i katogorin som vilken annan förening som helst. Skitkul att det inte bara är något kortlivat där man är ute efter kortsiktiga resultat utan tänker långsiktigt och kan vara med och konkurrera ????????????
2015-12-23 20:55:28 av till "ang. föreningssamarbeten" från 
Då blir jag lite nyfiken på om du är insatt i hur det har gått till när Vikingarna och Bromma herr fått fler gymnaster? Jag är själv inte insatt i det men tänker att faktiskt kan ha varit så att dessa gymnaster själva har sökt sig till nytt lag och förening då det inte fanns lag på deras nivå i deras gamla föreningar. Om det är så tycker jag inte alls det är konstigt att lagen bara använder föreningsnamnet. Jag bytte själv förening tillsammans med ca fem andra, och jag hade bara tyckt det vore konstigt om min nya förening hade använt min gamla förenings namn också bara för att vi var några stycken som kom därifrån. Jag tycker vi måste skilja på när det är samarbete mellan flera föreningar och när det handlar om att några gymnaster har valt att byta förening.
2015-12-23 15:22:31 av Ang. Föreningssamarbeten från 
Personligen är jag mer positivt inställd till föreningssamarbeten (ex TG HBG), än jag är till den sortens gymnastvärvning som vikingarna och Bromma herr gör. TG HBG förstår man att det är en blandad skara gymnaster som samarbetar, i de två ovannämnda fallen så framgår det inte att laget är en samling av gymnaster från hela regionen.
2015-12-20 19:14:55 av till sara från 
teamgym helsinborg tränar alltid tillsammans och det finns bara de jsm/sm laget
2015-12-19 09:33:03 av Sara från 
För nån som inte vet - teamets Helsingborg, tränar dem alltid ihop som en förening eller tränar de i sina hemmaklubbar tills det är dags för tävling? finns det bara den här JSM/SM-truppen i teamets Helsingborg eller på USM också?
2015-12-18 23:26:00 av tränare från stockkholm
Nejnejnej, jag menar att om man gjorde ett teamgym stockholm av alla de bästa gymnasterna i Bromma, STG, Vikingarna, Täby osvosv skulle det vara fel, eftersom det inte behövs för att lagen har tillräckligt många JSM-gymnaster. Teamgym Stockholm finns alltså inte, det var bara ett förslag på något som jag inte skulle tycka va ok.
Jag tycker det var hur kul som helst att Täby och Järfälla gjorde ett samarbete, jag vet att åtminstone Järfällatjejerna inte skulle få tävla JSM annars. Jag är som sagt var för att föreningar slås ihop inför tävlingar om det gör att fler gymnaster får tävla på sin nivå :)
2015-12-18 23:25:08 av Till Undrande från 
Tror det som menades med Teamgym Stockholm var hypotetiskt. Typ om alla stockholmslag skulle slå ihop bara för att vinna, så skulle det inte vara så kul. Så tror inte att det hade något med Teamgym Norrort att göra. Iaf så jag uppfattade det.
2015-12-18 14:25:53 av Undrande från 
Till tränare från Stockholm. Vilka är teamgym Stockholm? Är det Norrort du menar? Är du verkligen tillräckligt insatt för att göra bedömningen att ihopslagningen inte behövdes. Föreningarna (som rimligtvis borde ha bäst uppfattning om sin verksamhet) gjorde uppenbarligen en annan bedömning. Troligen för att fler gymnaster och inte färre fick tävla.
2015-12-16 00:05:32 av Hej! från 
Jag tror att det som kanske "sticker" i ögonen är att teamgym helsingborg slogs ihop på en och samma gång medan GT Vikingarna har haft tjejer som kommit till föreningen över en längre tid.

Personligen tycker jag inte att det spelar någon roll det ena eller det andra. Vi får bara hoppas att det inte står ett gäng gymnaster i splitt/turn/fram som inte fick tävla jsm för att de bästa skulle slås ihop. (men jag tror inte att det var fallet)

Sen får vi hoppas att detta inte blir en allt för stor trend så vi står med bara 5 lag på jsm om några år..
2015-12-15 13:15:31 av Till Camilla från 
Den största skillnaden mellan RM2 och RM3 tycker jag är att i RM2 finns ingen övre åldersgräns medans det i RM3 finns två klasser, yngre och äldre. Det gör att föreningar med gymnaster som är väldigt spridda i ålder kan ställa upp i RM2 där de inte begränsas av åldrar på samma sätt.
2015-12-15 12:13:21 av Avis? från 
Ser inte helt problemet med Teamgym Helsingborg?
Det är väl jättekul att det kunde bli lite fight på JSM och att de föreningar som har för få gymnaster för att köra själva kan gå ihop istället? Det är ju bara en annan form av det hela. Ta GTV exempelvis som vann. De heter inte GTV-Täby-STG-Strängnäs... men det är knappast ett lag som endast består av Vikingatjejer. Påstår inte att det är något fel heller. Bara att det namnet som skiljer.
2015-12-14 22:19:39 av Camilla från 
Vad är egentligen skillnaden på RM2 och RM3, förutom maxtaket?
2015-12-14 17:33:25 av Rt1 från 
Okej da en gång. Men den har ju inte försvunnit nu utan flera år sedan
2015-12-14 17:30:33 av RT1 från 
RT1 har visst genomförts, i Ängelholm 2013.
2015-12-14 17:13:12 av Rt1 från 
Rt1 har aldrig genomförts! Den har bara legat med men aldrig funnits på riktigt.
2015-12-14 17:00:30 av Sara ang RT1 från 
Jag skulle gissa att det kostar förbundet för mycket med domare på alla dessa tävlingar
2015-12-14 15:04:16 av RT1 från 
Vad hände med RT1? Är det någon som vet VARFÖR gymnaster som tävlar på kullerbyttor och hjulningar inte skulle få tävla Rikstävlingar?
2015-12-13 21:36:30 av till Nya RT-regler från LB
Nya RT-reglerna på gymnastik.se under tävlingm trupp och tävlingsbestämmelser typ. Änglitgen!
2015-12-11 21:39:18 av tränare från stockholm
Jag tycker det funkar jättebra att lag slås ihop inför större tävlingar för att kunna tävla. Självklart kan det bli tråkigt om alla städer börjar göra det trots att dom inte behöver(typ teamgym Stockholm) men som det ser ut nu tycker jag det verkar som att den möjligheten bara används i ett gott syfte, dvs att fler gymnaster får tävla på sin nivå och inte nödvändigtvis för att man vill vinna :)
2015-12-11 17:02:03 av rekrytera gymnaster från Ännu ett till Petra
email:klara@hotmail.com
Att gå ihop som föreningar är väl ändå bättre än som det fungerat hittills att de duktiga gymnasterna går till de för tillfället duktigaste föreningarna. Eller ännu värre att ledarna aktivt rekryterar och lockar över gymnaster från andra föreningar med lovord om att de ska ingå i deras satsningar. Det är mera förening att man tävlar med andra men ändå stannar i sin egen förening.
2015-12-10 13:36:43 av Till Petra från 
Jag tror att en del av de ihopslagna lagen har slagit ihop sig för att de själva inte har tillräckligt många gymnaster som kan ställa upp pga ålder eller liknande, då är det väl ändå bättre att de slår ihop sig och gymnasterna får tävla än att de inte kan tävla alls, vilket säkert leder till att flera slutar. Jag tycker att det är jättekul att se att det finns andra lösningar när man som lag inte har tillräckligt med gymnaster för t.ex. ett jsm.
2015-12-10 11:16:47 av Petra från Göteborg
Lite tråkigt när det börjar bli så som i Team HBG att alla klubbar tillsammans plockar de bästa och bildar ett lag. Då känns det inte längre som en förening .
2015-12-08 11:23:23 av Höganäs från 
en tjej i Höganäs satte sig på rumpan i spetspiken så den ströks
2015-12-07 20:29:39 av JSM från 
Vad heter motus killarnas låt på tumbling?
2015-12-07 15:14:31 av Höganäs från 
Vet någon hur Höganäs svårighet i fristående sänktes med 0.8 från kvalet till finalen?
2015-12-07 12:26:05 av JSM rosa från 
Sjukt tråkigt att knappt en kotte (förutom STG) tog det rosa temat på allvar. Besviken på gympa Sverige må jag såga.
2015-12-07 12:23:15 av Stgare från 
angående stg:s musikfråga: hopplåten heter klanga, super härlig!!! :)
2015-12-07 08:11:44 av JSM från 
Sjukt imponerad av kvalitén i helgen. De tre medaljlagen var ju helt amazing! Kul att se även att i de lagen utanför pallen har någon full Rudy, öv 540 och 900!!!
Riktigt roligt att Teamgym Helsingborg har utvecklats sä mycket från SM. För det var väl Samma lag?
Rock on gympa Sverige
2015-12-06 22:35:34 av tzuka från 
En fråga, har tzuka blivit värt mer i år? Jag har en känsla av att det har varit många fler sträcktzukor nu på uc och jsm än tidigare då man såg fler överslag-gr halv istället?
2015-12-06 18:15:26 av Anna från 
Sjukt stolt över att vara Sollentunagymnast och se det fina utförandet i friståendet. Vet hur ni kämpat!
2015-12-06 18:09:49 av Lisa från Uppsala
Grattis Vikingarna! Vilka grymma trampettvarv!
2015-12-06 18:07:35 av Anna från 
Till GT vikingarna (inlägg om frist.poäng)
De gjorde det mesta felfritt, flera föreningar med höga poäng hade spetspik med rumpan i golvet mm
Vikingarna ägde! Grattis!!!!
2015-12-06 17:27:36 av Musik? från 
Vad heter STGs hopplåt?
2015-12-06 14:27:41 av Svar Om stödvåg från 
De har ju en spetspik kombination i början som är godkänd så poängen är nog helt rätt?
2015-12-06 13:50:18 av GT vikingarna från 
Fattar inte hur GT vikingarna kunde så hög poäng när en stödvåg inte var godkänd
2015-12-06 12:51:36 av :ppp från 
Tippningar på jnm på damsidan?:)
2015-12-05 21:42:36 av Nya RT-regler från 
Hej! Är det någon som vet när de nya reglerna för RT-stegen kommer? Eller finns de redan att läsa någonstans?
2015-12-05 20:15:46 av jsm från 
Vad tror ni, kan Helsingborg eller Höganäs utmana Vikingarna i finalen?
2015-12-05 15:56:03 av Jsm från 
Teamgym Helsingborg till vinst? Eller vikingarna
2015-12-05 14:46:33 av JSM från 
Tyckte att det var tråkigt att så få var rosa klädda, en bättring till finalen ska det bli!!! :)
2015-12-05 12:40:17 av Jsm från 
Kom inte och klaga på STGs stil för idag nailade dom fan allt :P
2015-12-05 00:02:41 av Anna från Stockholm
Tippning på JSM? Finalplatser? Medaljplatser?
2015-12-04 19:27:55 av JSM från 
Visst kör vi fortfarande på rosa tema på JSM?
2015-12-01 08:57:51 av Fristående från 
Vad tycker ni, borde man på SM stegen höja maxsvårigheten från 1.2 till något högre? För att på så vis kunna ge utdelning för svårare svårigheter?
2015-12-01 08:55:55 av Utv. UC från 
Jo kag syftade som sagt mer på redskap. Tidig utveckling i friståendet ser jag själv inte som ett så stort problem då det enligt mig finns så väldigt mycket utvecklingspotential i den grenen. Jobbigare blir det i redskap då man till slut når ett "tak". Framförallt tjejer når ibland det här "taket" redan i tidigare tonåren, vilket jag INTE tror är gynnsamt i längden :) om man vill ha duktiga SM gymnaster vill säga
Sida 20
 1    2    3    4    5    6    7    8    9    10    11    12    13    14    15    16    17    18    19    20   


 Sponsorer: